STØBERIET UNGDOMSBOLIGER – KØBENHAVN SV

Fra støberi til ungdomsboliger. Støberiet er en gammel industribygning, hvori der er bygget en række ungdomsboliger. Der er lagt vægt på udseende i form af franske altaner, en tagterasse og et godt lysindfald så boligerne opleves lyse og attraktive.

STØBERIET ligger på Teglholmen i Sydhavnen og er det nye navn for bygningen som rummede Burmeister og Wains gamle stålformeri fra 1923. Området er ved at vokse sig til at være en attraktiv bydel, med en del nybyggerier og renoveringer af eksisterende bygninger – STØBERIET er et eksempel på dette.

I 2013 begyndte renoveringen af bygningen – og bygningen var færdig og klar til indflytning i 2015. Bygningen rummer 225 nye ungdomsboliger og en Netto-dagligvarebutik. Tyréns var ingeniør på projektet og stod for hele ingeniørdelen på renoveringen, det være sig fra projektering af alt fra installationer til konstruktioner, CTS og kloakering.

Renoveringen var en totalrenovering af bygningen, hvor der hovedsageligt blev oprettet et-værelsesboliger på mellem 35-94 kvadratmeter – nogle med en hems og andre med en ekstra sal, så de kan fungere som par-boliger.

Der blev oprettet bad og køkken i alle boligerne og 9 af boligerne kan fungere som bolig for personer med handicap. Disse har mere plads på badeværelset, i gangen og niveaufri adgange mellem rummene, samt ved indgangen til boligen.

Alle boliger har store vinduer, og der er arbejdet med lysindfaldet således, at boligerne opleves lyse og attraktive. Mere end halvdelen har fransk altan, egen altan eller adgang til en fælles tagterrasse. Mange af boligerne har desuden også udsigt over vandet.