FALKONER CENTRET – FREDERIKSBERG

I takt med moderniseringen er der løbende blevet etableret diverse faciliteter for at gøre Falkoner Centret så funktionelt som muligt. Tyréns har været med fra start og stået for alle renoveringer og ombygninger.

Falkoner Centret er en af Frederiksbergs absolut mest markante bygninger, og fungerer som et stort Hotel og Konferencecenter. Centret blev opført i 1954-1959 med Ole Hagen som arkitekt. Centret indeholdte ved sin opførelse et 16-etagers hotelhøjhus, en biograf, en teater- og koncertsal, en række butikker og kontorer og handelsskole, alle placeret omkring en indre gård.

I årene 1986-1990 gennemgik centeret en større ombygning med Jørn Langvad og Søren D. Schmidt som arkitekter. I ombygningen blev bl.a. gården/det store lobbyområde overdækket og facaden blev fornyet. Herefter er der løbende sket en lang række renoveringer og opgraderinger af centret.

Tyréns A/S har været med fra starten, vi var ingeniørvirksomheden som projekterede hele bygningen og vi har været med i alle renoveringer og ombygninger lige siden.

Historisk blev den store sal anvendt som teatersal (den største i København med 2000 pladser), men den dag i dag anvendes de primært som store konferencerum – hvor centrets kapacitet i dag er i omegnen af 3000 deltagere.

At centret i dag anvendes flittigt som hotel og konferencecenter, stiller en række krav til faciliteterne, der løbende skal opdateres og vedligeholdes. Senest har VVS-installationerne fået en relining (indvendig behandling som forlænger levetiden af installationerne) og køkkenområdet er blevet totalrenoveret (for ca. 6,5 mio. kr.).

Desuden har vi stået for en gennemgang af bygningens el-tavler med fokus på regelsættet om HPFI-beskyttelse og stået for renoveringen af køleanlægget, samt udført undersøgelser om etablering af fjernkøling af hele bygningen.

Alle renoveringer og opdateringer blev udført imens hotellet var i drift og altid med fokus på, at sikre så lidt gene som muligt for hotellets gæster.