HOTEL ABSALON – KØBENHAVN

Med planer om en bedre energieffektivitet, reduktion af værelser til fordel for etablering af suiter og udvidelse af lobbyområde, har Hotel Absalon opnået fire stjerner.

Hotel Absalon trængte til en opgradering og stod derfor over for en stor renovation og ombygning. Planen var klar: Man ville skære ned på antallet af værelser fra 189 til 161, få oprettet flere suiter, udvide lobbyområdet og åbne det ud mod gaden – og gå efter at få endnu en stjerne, så man samlet fik 4 stjerner.

Desuden skulle renoveringen gøre hotellet mere energieffektivt, der skulle etableres et nyt køkken så man kan servere morgenmad for alle gæster, også skulle det tilhørende annex med ungdoms-/hostelværelser også renoveres.

Tyréns A/S blev valgt som ingeniør på sagen, da vi netop har stor erfaring med renoverings- og ombygningsopgaver af hoteller og konferencecentre. Vi var med på hele renoveringen og stod for hele el-delen af både hoved- og den efterfølgende fagentreprise.

Energiberegning og energioptimering har spillet en stor rolle i ombygningen af hotellet. Navnlig også på el-området, hvor hotellet, udover udskiftning af vinduer og facaderenovering, har fået energivenlig belysning i alle værelser, i form af LED-armaturer. Endvidere er der etableret en omfattende og stemningsfuld facadebelysning og et WIFI- og antenneanlæg.

Da der ikke forefindes et sprinkleranlæg, er der installeret et fuldt ABA-anlæg bl.a. med automatisk alarmering til brandmyndighederne, et ABL-anlæg, som sikrer automatisk lukning af branddøre og et varslingsanlæg, der varsler både med sirene og tale – på samtlige gange/opholdsrum/depoter/mv. og i de enkelte værelser

Hotellet er efter renovering- og ombygningen blevet et såkaldt 4* garni-hotel, det første i Danmark, og er indrettet i et prisvindende og moderne udtryk.