SCHNEIDER ELECTRIC HOVEDKONTOR – BALLERUP

Fremtidssikring, effektivitet, energioptimering og genbrug var nogen af de ønsker Schneider Electric Danmark havde, da man skulle have nyt hovedkontor.

Schneider Electric Danmark skulle have et nyt hovedkontor, som dagligt vil fungere som arbejdsplads for ca. 500 medarbejdere. Som bygningsskal, havde man valgt at totalrenovere en bygning fra slut 1970’erne, for her at skabe en kontorbygning, som er fremtidssikret, effektiv og energioptimeret – og så skulle bygningen også leve op til nutidens krav til styring og indeklima baseret på BR 2020.

Tyréns A/S var ingeniør på alle installationerne og løsningerne var mange – da Schneider Electric ville integrere alle de løsninger de selv anbefaler samarbejdspartnere og kunder at anvende. De ny-renoverede kvadratmeter står derfor som et levende showroom for energirigtige løsninger. Hertil blev bygningen tilført nye VVS-installationer og der er installeret energivenlig køling af bygningen.

Bygningen har desuden fået etableret både ABA- (brandsikringsanlæg), ADK- (automatisk adgangskontrol), AIA- (Alarm) samt ITV-(kameraovervågning) anlæg, og der er oprettet store undervisnings– og auditoriefaciliteter.

Bygningen har et intelligent bygningsstyring (CTS), avanceret energiovervågning og solceller på taget. Projektet har først og fremmest handlet om, at sikre, at bygningen og rammerne for medarbejderne, skaber en effektiv arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø, samtidig med at den er så energieffektivt som muligt.

Schneider Electric forventer at de, med de energibesparende løsninger og det intelligente overvågningssystem, vil kunne spare over 20 % på energiforbruget i forhold til tidligere.

Da der var mange- og komplicerede installationer, som skulle spille perfekt sammen, stod Tyréns A/S samtidig for commissioning (DS 3090) gennem hele byggeprocessen, hvorved vi kunne verificere og dokumentere, at bygningens tekniske installationer levede op til de krav, der blev stillet til dem.