DAGINSTITUTION PÅ AMAGER FÆLLEDVEJ 135 - KØBENHAVN S

Daginstitutionen på Amager Fælledvej er en bæredygtig institution, bygget i miljøvenlige materialer, samtidig med der er opført solceller på taget.

Københavns kommune stod over for at skulle bygge en ny integreret daginstitution til 160 børn. Institutionen skulle placeres på en trekantet grund på Amagerfælledvej meget tæt på DR-byen. Byggeriet blev udbudt som en totalentreprise og Tyréns A/S blev valgt som ingeniør og havde ansvar for VVS, kloak, ventilation og akustik.

Byggeriet består af et 2-etagers byggeri, som indeholder 6 vuggestuegrupper og 4 børnehavegrupper. Alle grupper er organiseret omkring et stort dobbelthøjt fællesrum, hvorfra der også er udgang til legepladsen. I Stueplan er der desuden indrettet fire sovesale og et stort produktionskøkken.

Byggeriet er udført som et bæredygtigt modulbyggeri. En løsning som både tænker bæredygtighed ind i produktionen af de enkelte moduler og i anvendelsen af dem. Hvor taget er et ”grønt” sedum tag, fremstillet i et miljøvenligt og CO2-neutralt materiale, der bl.a. opsamler og forsinker afløbet af regnvand og dermed belaster kloakeringen mindre. Desuden er der opsat solceller på taget.

På grund af grundens særegnethed var der en række udfordringer, både når det kom til indretningen af udeområderne og til lydafskærmning af området mod vejen. Her blev løsningen en specielskærm, som både giver mulighed for et godt og inspirerende lysindfald, samtidig med at lyden fra den trafikerede Amagerfælledvej bliver dæmpet.