BØHMENSGADE DAGINSTITUTION - KØBENHAVN

Bøhmensgade Dagsinstitution er et byggeri på 900 m², som indeholder uendelige muligheder for legeformer, og stor tagteresse/legeområde med en flot udsigt over byen.

Tyréns A/S blev valgt som ingeniør og stod for samtlige ingeniørdiscipliner på daginstitutionen på Bøhmensgade.

Projektet omhandlede opførelsen af en 900 m² daginstitution på
Bøhmensgade 10 i København. Daginstitutionen er oprindeligt udført for 60 børn med 5 grupperum opført i 2 plan og med legeplads på tagetage. Facaden fortsætter op over dækket til tagetagen og skaber en illusion af at bygningen er i tre etager.

Legepladsen er udført med en gummibelægning, som giver børnene mange muligheder for forskellige legeformer. I stedet for vinduer er facadeelementerne skilt af gitter, så børnene fra den højtliggende og skjulte legeplads frit kan skue ud over byen. Der er ligeledes indrettet en legeplads i selve grundplan.

Stueplan er indrettet med fælles hovedindgang med garderobe, grupperum, puslerum, fællesrum og industrikøkken. Førstesalen er ligeledes indrettet med garderobe, grupperum, puslerum samt kontorfaciliteter.

Efter opførelsen blev institutionen døbt ”Børnehuset Villa Bohéme” inspireret af arkitekturens leg med former og farver.