SUNDHEDSHUSET ØSTERBRO – KØBENHAVN

Bestående af 4 hoveddele/behandlingsområder, samt kontorer og en dagligvarebutik i stueetagen, er Sundhedshuset Østerbro en mangfoldig bygning, beliggende i centrum af Østerbro.

Københavns Kommune besluttede i 2011, at etablere et sundhedscentrum på Østerbro/Indre By – og efter en længere tids søgen på fornuftige placeringer, blev et område centralt placeret på Østerbro valgt.

Tyréns A/S blev valgt som ingeniør og rådgiver på opgaven om, at indrette et sundhedshus med kontorer og træningsfaciliteter i en eksisterende karrébebyggelse langs Vordingborggade, Randersgade og Korsørgade.

Adressen Randersgade 60 fungerer som hovedindgang til huset, hvor der er trappe og elevator til 1.-5 sal. Selve Sundhedshuset består af 4 dele: Forebyggelsescenter (FC), Træningscenter (TC), Aktivitetshuset (AH) og Sygeplejeklinik (SK). Husets 3. sal afsættes til udlejning til relevante aktører, også ligger der en Netto dagligvarebutik i stueetagen.

Den eksisterende bygning gennemgik en større ombygning, hvor der udover at oprette kontorer og træningscenter også blev indrettet et omklædningsområde med badefaciliteter til medarbejderne i kælderen.

Ombygningen blev udført imens ”huset” delvist var i drift, hvilket betød at der både skulle tages hensyn til patienter, medarbejdere og dagligvarebutikkens kunder under ombygningen.