SLUSSEN, STOCKHOLM

Slussen i Stockholm er med sine 75 år på bagen ved at være nedslidt og det er blevet besluttet at den skal nedrives og genopbygges – tilpasset de aktuelle og fremtidige behov der vil være for området.

Slussen vil blive ombygget til at blive et effektivt og sikkert knudepunkt for fodgængere, cyklister og offentlig transport. Det vil også fungere som et mødested med parker, underholdning og kultur, restauranter og caféer.

Kapaciteten efter ombygningen af Slussen vil frigive vand fra søen Mälaren til Saltsjön, hvilket reducerer risikoen for oversvømmelser i Stockholm og Mälardalen. Dette sikrer desuden vandforsyningen for omkring de to millioner mennesker, der får deres drikkevand fra søen Mälaren.

I projektet indgår ligeledes en etablering af en ny stor busterminal. Den nye busterminal vil være indbygget i en klippehule i Katarinaberget og terminalen vil blive et attraktivt miljø for rejsende og have en meget bedre sikkerhed end den nuværende løsning.

Den nye busterminal er dimensioneret til at håndtere 204 busafgange i timen mod de 150 busafgange i timen, der er i dag. Den øgede kapacitet betyder, at terminalen kan kapere den stigning i bustrafikken man regner med der vil være frem til 2030.

Den nye busstation bygges som en docking-terminal, som giver mulighed for et renere og mere behageligt miljø og bedre luftkvalitet til den ventende hallen. Terminal løsningen betyder også, at rejsende ikke behøver at krydse nogen veje at komme til deres bus, hvilket vil bidrage til en øget trafiksikkerhed.