ØRESTAD PLEJECENTER

Ørestad Plejecenter er et prisvindende projekt, hvor der er lagt vægt på hjemligheden og den hyggelige stemning, med den traditionelle landsbys værdier og indretning som forbillede.

På en placering lige ved siden af Vestamager Metrostation og tæt på Amager Fælled skulle Boligselskabet A.K.B. opføre et nyt Plejecenter – og sendte opgaven i konkurrence.

For Ørestad Plejecenter lød funktionskravene på 114 almene 2-værelses boliger, tilpasset lejere med individuelle behov for pleje. Hertil skulle der etableres tilhørende fællesområder og faciliteter såsom restaurant, fitness faciliteter, fysioterapi, tandpleje og frisør.

Tyréns A/S blev valgt som underrådgiver til bygherrerådgiveren, da vi har stor erfaring med bedømmelse af de ingeniørfaglige aspekter på konkurrenceprojekter.

Vores ydelser omfattede derfor gennemgang/bedømmelse af samtlige konkurrenceprojekter og efterfølgende projektopfølgning som bygherrerådgiver på konstruktioner og installationer.

JJW Arkitekters forslag vandt konkurrencen og slutresultatet blev et farvestrålende og prisvindende hus, med den traditionelle landsby som forbillede. Her var funktionaliteten af huset gennemtænkt til mindste detalje, for at gøre hverdagen så let som mulig for såvel beboere som personale.

Der er lagt meget vægt på at hjemligheden og den hyggelige stemning skal være i højsædet. Hvilket også betyder at stueetagen anvendes til cafe og fælles aktiviteter, for at skabe gode sociale relationer mellem beboerne.

Selve boligerne er på 67 m2 inkl. fællesarealer for enlige, mens en bolig for ægtepar er på 87,7 m2 inkl. fællesarealer. Boligerne indeholder stue med køkken, soveværelse og badeværelse. Alle boliger har udgang til altan.