SUNDHEDSCENTER OG SENIORBOLIGER, VICTORIA PARK ETAPE 5

Victoria Park er et sundheds- og seniorcenter beliggende i et af Sydsveriges mest voksende og attraktive områder nær Øresundsbroen.

I forlængelse af boligområdet Victoria Park i bydelen Limhamn i Malmø, skulle etape 5 opføres. Etape 5 indebar et sundhedscenter og en række pleje-/seniorboliger udført i et samlet fireetagers byggeri i samme stil som resten af Victoria Park. Tyrens blev valgt som ingeniør på projektet og har stået for alt fra konstruktioner til installationer.

Selve sundhedscentret er placeret i stueetagen, I de to næste niveauer er der indrettet plejehjem/seniorboliger. På anden sal er der desuden en stor tagterrasse, som spænder over hovedindgangen. Plan fire er indrette som opbevaring og indeholder teknologirummet.

Huset er udført som en U-formet bygning. De bærende konstruktioner af huset består af en blanding af beton og stålelementer og facaden af huset er foret med facadeplader i hvide og orange farver.

Plejehjemmets primære fokus er ældre med demens og der er i bygningens udformning og indretning tænkt dette forhold ind.

Boligområdet i Limhamn er et af Sydsveriges mest voksende og attraktive områder, navnlig på grund af dets placering tæt på Øresundsbroen, de mange rekreative områder og vandet – og Tyréns deltager på en lang række af nybyggeprojekter (boliger som erhverv) i området.