VIKAHOLM SENIORBOLIGER

Vikaholm seniorboliger er et boligkompleks opført med moderne standarder indenfor energi-effektivitet. Bygningerne er bygget rundt om et livsstilskoncept det "at være udenfor i haven", hvorfor der er lagt vægt på socialt samvær og eksterne miljøer.

Tyréns blev af Skanska valgt som rådgiver med ansvar for navnlig konstruktioner, installationer og trafik i området omkring- og på byggeriet af Vikaholm, som er Växjös nyeste og mest fremsynede seniorboliger.

Boligerne er beliggende i naturlige omgivelser og er bygget efter moderne standarder for energi-effektivitet med en vægt på godt indeklima. Hensigten er, at bygningen skal miljøcertificeret i overensstemmelse med LEED, Lederskab i Energi og Miljø Design på guldniveau.

Bygningens samlede areal er på 3600 kvadratmeter, fordelt på tre etager med plads til 54 beboere. Seniorboligerne/plejecenteret omfatter flere rekreative områder til socialt samvær på hver etage – også rummer bygningen en spa- og terapi afdeling.

Boligerne er blevet opført og skal forvaltes i overensstemmelse med livsstilskonceptet "At være udenfor i haven" med særligt fokus på det eksterne miljø. Der er derfor oprettet en stor have tilhørende plejehjemmet/seniorboligerne. I haven er der fitnessfaciliteter, drivhuse, grill og kolonihaver, alle tilpasset til adgang med kørestol.