TELE2 ARENA – STOCKHOLM

Med moderne teknologi og fantastiske konstruktioner samt verificeringer fra FIFA- og UEFA for at være et fodboldstadion i verdensklasse, er TELE2 Arena et nyt stadion bygget i forlængelse med Globen-komplekset.

Byggeprocessen startede i 2010, da det endeligt blev besluttet at opføre et nyt stort fodboldstadion i forlængelse af hele Globen-komplekset. Stadionet skulle rumme state-of-the-art teknologiske løsninger og samtidig kunne anvendes som koncertarena.

PEAB vandt konkurrencen og Tyréns blev tilknyttet som underrådgiver og fik ansvaret for 3D-modelleringen og fungerede desuden som projektleder/koordinator og havde derfor også fast kontor på byggepladsen under hele byggeprocessen.

Det afleverede projekt blev en stor ny arena, som lever op til alle FIFA- og UEFA’s krav til fodboldsstadioner i verdensklasse. Det lykkes desuden at flytte lægterne så tæt på sidelinjen at der kun er 6 meter mellem de to, hvilket er med til at give en endnu mere intens sportsoplevelse.

Facaden er udført ”transparent” så man udefra kan se ind i bygningen, og er beklædt med en masse LED-skærme, som kan lyse arenaen op. I selve arenaen, som er i 7 etager, er der plads til lidt over 40.000 mennesker. Nederst findes en parkeringsplads og under selve græstæppet er der en hel etage (12.000 m2) med restauranter, barer, kiosker og andre butikker og toiletter. I de øvrige etager findes siddepladser, loge-pladser, toiletter, TV-faciliteter mv.

Der er 60 publikumsindgange og arenaen har desuden et 7.000 m2 stort tag som kan åbnes på 20 minutter og ingen bjælker som skygger for solen.

I forbindelse med arenaen er der oprettet 5.000 parkeringspladser og trafikkens flow i hele området er analyseret og der er arbejdet med løsningen af et stort og koncentreret trafiktryk på til- og frakørselsveje.

Arenaen blev i 2014 nomineret til årets Stockholmsbyggeri.