VIDA ARENA– VÄXJÖ, SVERIGE

Vida Arena er en forholdsvis simpel konstruktion sammenlignet med de andre svenske ishockey-areanaer, men Vida Arena er alligevel et godt eksempel på fremragende faciliteter og kapacitet.

Projektet vedrører opførelsen af ishockey og event-arena med en separat træningshal der støder direkte op til arenaen. Anlægget/arenaen er opført i fem etager og er placeret direkte op af den eksisterende ishockeyhal, som fungerede som grundlag for træningsbanen.

Konstruktionsmæssigt er bygningen er dybest set en stor kasse med ret enkle mål og en geometri, på der er indsat et lobbyområde. Desuden findes der også en separat indgang til træningshallen, som har den samme geometri som den store hal, dog på en mindre skala.

Facaden er belagt med tynde perforerede plader, som lyses op af lamper i forskellige farver når arenaen er i brug.

På installationssiden er der bygget et kølesystem og en effektiv smeltegrav med vand-is-vand-kredsløb, som bæredygtigt sikrer genanvendelsen af is.

Arenaen har en kapacitet på 5750 tilskuere og er 100 meter lang, 70 meter bred og har en højde på ca 20 meter.

Der er oprettet 13 større og mindre omklædningsrum inkl. brus, kloakering, ventilationssystem og andre gængse VVS-installationer. Der er desuden oprettet 96 toiletter i bygningen, for at kunne klare tilskuerkapaciteten.

Arenaen er hjemsted for Växjö Lakers, der bl.a. blev svenske ishockeymestre i 2015.