YSTAD ARENA

Den store arena i Ystad er et pragteksemplar på sammenspillet mellem kultur og fritidsfaciliteter.

Tyréns blev valgt af Ystad kommune som bygherrerådgiver på opførelsen et nyt sportskompleks i hjertet af kommunen. Projektet lød på opførelse af en fælles arena til kultur og sport og et område omkring som kunne løfte bydelen (et gammelt industrikvarter) og sikre samspil med de kultur og fritidsfaciliteter som ligger ved siden af arenaen (bl.a. Ungdommens hus og Åvalla skatepark).

Den færdige arena består af en svømmehal (7.800 m2), samt to sportshaller. En sportshal med plads til 2.500 tilskuere (og som kan anvendes som multihal, dvs. til flere elitesportsdiscipliner) og en træningshal med plads til 500 tilskuere.

Svømmehallen indeholder bl.a. et 25 m. konkurrence- og udsprings- og multibassin (med hæves-/sænkebund). Desuden findes der et wellness og fitness-område, en bowlinghal samt cafe/restaurant i bygningerne. Der er desuden oprettet en række parkerings- og rekreative områder i forbindelse med byggeriet.

Byggeriet blev ibrugtaget i flere etaper i perioden 2014-2016. Byggeriet af den store sportshal blev færdig i slutningen af 2015. Træningshallen forventes ibrugtaget i starten af 2017.